TEEIFUKA IS NOODKREET

Site over de Marrons uit het binnenland van Suriname  en ontwikkelingsprojecten van Stichting Teeifuka in het boven Suriname gebied


Startpagina

ACHTSTE HULPGOEDRENACTIE TEEIFUKA WEER GROOT SUCCES

Op donderdag 26 februari jongsleden zijn Gieni Schuiteman en Gerda van Bentum naar Suriname vertrokken. Deze twee bestuursleden van onze stichting hebben daar de achtste hulpgoederenactie gecoördineerd. In oktober 2008 hadden we een 20 ft. Container met hulpgoederen naar Suriname gestuurd. Deze hulpgoederen zijn in Paramaribo in ontvangst genomen door de heer Muree Jabini, voorzitter van stichting Teeifuka Suriname en zijn bestuur. Dit is in vijf jaar tijd onze achtste hulpgoederenactie. Deze keer zijn meegegaan: 3 moderne schoolborden, een glijbaan, een 4 m brede trampoline, 10 complete computersystemen , 50 stuks schoolmeubilair, 300 goed verpakte dozen en plastic zakken met gebruikte kleren, schoenen, leermiddelen, speelgoed, keukengerei en andere huishoudelijke artikelen, 10 grote bureaus, 200 vierkante meters vloermatten te gebruiken in het educatiecentrum/VSA in Nieuw Aurora, 6 gebruikte huishoudtrappen/ladders, een rolstoel, teenslippers, gordijnstoffen, verven, een kinderfiets, etc. De gordijnstoffen, verven en vloermatten zijn geschonken door Verf & Wonen  Van Slooten uit Leusden en de teenslippers waren aangeboden door ETOS uit Harderwijk & Kampen.

 Op maandag 02 maart zijn Gieni en Gerda naar Nieuw Aurora doorgereisd met de hulpgoederen. Ze zijn met de hulpgoederen per vrachtauto en 4 boten (korjalen) naar Nieuw Aurora gegaan. Er zijn 3 markten georganiseerd om de hulpgoederen te distribueren, één met huishoudelijke artikelen, één met kleding, gordijnstoffen, schoenen en vloermatten, en één met speelgoed, knuffels, plus de restpartij van de vorige markten. Ook zijn er diverse spullen overgedragen aan de medische post ( Laduani ) o.a. bloedsuikerspiegelmeter, bloeddrukmeter, verpleeg-uniformen, steunkousen etc.

 

Dit jaar hadden we geen verbandartikelen , wondontsmettingsmiddelen, pijnstillers of verzorgingsproducten meegenomen. De reden daarvoor was dat dit jaar de container met spoed verstuurd is i.v.m. de opzegging van de opslagruimte in Hierden. We hopen volgend jaar weer goed gevulde dozen aan de medische post te kunnen schenken. Wij zijn ook op zoek naar een opslagmogelijkheid in Ermelo, Harderwijk of Hierden. Als iemand ons hiermee zou kunnen helpen zou onze dankbaarheid heel groot zijn. Graag hierover contact met Gieni Schuiteman nemen op T: 0341 424934, M: 06 44162014 of per email: gieni.schuiteman@teeifuka.nl.

 Op de basisschool, de Johannes Arabischool zijn aan alle 388 kinderen en 12 leerkrachten spulletjes uitgedeeld. Gummetjes, kleurpotloden, pennen, nietmachines en puntenslijpers, deze waren geschonken door de filiaalhouder van de ETOS uit Harderwijk / Kampen .

Iedereen was zeer verrast en heel enthousiast over de gekregen spullen, ze konden alles goed gebruiken.

 

Met de twee kabiten van het dorp Carlo Sampie en Bernard Van Dalen zijn fijne gesprekken gevoerd, de verstandhouding en de samenwerking met de kabiten zijn als zeer prettig ervaren. We hopen in de toekomst de samenwerking tussen Stichting Teeifuka en het dorpsbestuur verder uit te diepen.

 

De Stichting is gestart met een kippenproject en een De Stichting is gestart met een kippenproject en een groentetuin, om zo de mensen te stimuleren zelfstandig te ondernemen.groentetuin, om zo de mensen te stimuleren zelfstandig te ondernemen.

De projecten zijn overgedragen aan twee vrouwen en ze hebben elk de verantwoording gekregen voor hun eigen project. Ter ondersteuning van de projecten zal de stichting regelmatig contact onderhouden met de dames.

 Er zijn diverse speeltoestellen geplaatst bij de VSA, die aangeboden zijn door Gemeente Harderwijk en er is een infoavond gehouden voor de dorpsbewoners, waar gesproken is over problemen die in het dorp zijn en de mogelijkheid voor het opzetten van een (week)markt.

 

Gieni Schuiteman is twee weken in Suriname gebleven tot 16 maart en Gerda Van Bentum is langer gebleven tot  09 april. Het zou heel goed zijn als wij de mogelijkheid en tijd hadden om langer in Suriname te blijven, zodat wij rustiger de mensen kunnen ondersteunen met de  activiteiten. Doordat Gerda langer is gebleven heeft ze tijd gehad om zaken beter te begrijpen en een duurzamere relatie/contact met de lokale mensen op te bouwen. Wij hopen dat er mensen in Nederland zijn die bijvoorbeeld voor langere tijd daar naartoe willen gaan om de projecten en activiteiten van onze stichting te ondersteunen. Wij zullen de komende tijd mensen mobiliseren en oproepen om hieraan mee te werken omdat daar genoeg te doen is.

 

We willen iedereen bedanken voor de inzet en bijdrage, financieel of materieel, waardoor het voor ons mogelijk is dit werk te kunnen en hopelijk te blijven doen.

 

Namens de Stichting Teeifuka, Gieni Schuiteman en Gerda van Bentum

Terug naar boven


Bazuinpad 7, 3845 DX HARDERWIJK, T: 0341423127, M: 0651111299; E: stichting@teeifuka.nl; Giro: 9697935; KVK: 08120461; Opgericht : 09-12-2003

© Copyright Rufus, Roël Lugard