TEEIFUKA IS NOODKREET

Site over de Marrons uit het binnenland van Suriname  en ontwikkelingsprojecten van Stichting Teeifuka in het boven Suriname gebied


Startpagina

Negende hulpgoederentransport naar Suriname in februari 2010

Klik hier om een fotocompilatie van de negende hulpgoederenactie 2010 te zien

 

Op zaterdag 27 februari jongsleden is een 20 ft container gevuld met hulpgoederen voor verscheping naar Suriname. In de afgelopen 6 jaar hebben wij  negen keer hulpgoederentransport naar Suriname georganiseerd. De hulpgoederen die deze keer aan ons zijn gedoneerd ten behoeve van Marron kinderen, leerlingen, studenten in en uit het binnenland van Suriname, bestaan uit computers en randapparatuur en andere hulpgoederen zoals gebruikte kleren, speelgoed, knuffels en andere schoolbenodigdheden. De  computers worden vooral aan MBO, VWO, HBO en universiteitsstudenten van Marron afkomst in Paramaribo beschikbaar gesteld omdat zij uit het binnenland van Suriname naar Paramaribo gaan voor studie en niet in staat zijn om zelf een (nieuwe) computer te kopen. De andere hulpgoederen zijn bedoeld voor de voorschool die onze stichting sinds 2006 in het dorp Nieuw Aurora heeft opgezet, de basisscholen in de dorpen Nieuw Aurora en Guyaba en de mensen in het boven Suriname gebied.

 Voor het helpen distribueren van deze hulpgoederen zijn Gieni Schuiteman en Gerda van Bentum naar Suriname vertrokken. Gerda is al op 18 februari naar Suriname vertrokken en Gieni is 27 maart vertrokken.

            

                 Inladen van de container in Ermelo

 

Voor de financiering van het hulpgoederentransport hebben Gieni met haar heel gezin (haar man Aart en kinderen Robert, Karin en Esther ) samen met Gerda veel aan fondswerving gedaan. Ze hebben op braderie gestaan om gebruikte goederen te verkopen en hebben ook via marktplaats op internet goederen ter verkoop aangeboden. Verder zijn er busjes gemaakt die bij verschillende winkels in Ermelo en Harderwijk zijn neergezet waarin mensen een vrijwillige bijdrage kunnen indoen.

 

Een bijzonder onderdeel van de negende hulpgoederenactie was de lingerieactie van Natasja Lingerie en Badmodespeciaalzaak uit Putten (www.natasjalingerie.nl) i.s.m. met Gerda en Gieni. Natasja Lingerie en Badmodespeciaalzaak heeft klanten opgeroepen om hun oude bruikbare beha’s bij de zaak in te leveren tegen een korting van € 10,- op een nieuwe beha. Deze actie was een groot succes en heeft meer dan 100 beha’s  opgeleverd voor vrouwen in de dorpen Nieuw Aurora en Guyaba.

Gieni, Natasja en Gerda bij het overhandigen van de beha’s

 

Wij werken sinds april 2009 samen met Diny en Gert Loedeman uit Ermelo. Familie Loedeman verzamelt ook al 19 jaren hulpgoederen voor Suriname en met hun stichting Zending Suriname werken ze in Suriname samen met Zuster Virginia  Hiwat,  van het Leger des Heils, in Pontbuiten. Dit jaar hebben we voor het eerst een gezamenlijke container gevuld en Stichting Teeifuka mag de komende tijd gebruik van de opslag van familie Loedeman in Ermelo maken.

 

Ronny Lugard, oud bodybuilder kampioen van Suriname in de jaren 80, die in Eelde / Patersewolde samen met zijn vrouw Johanna en zoon David woont, doet ook heel veel aan promotie voor onze stichting en verder proberen zij daar individuen, bedrijven, scholen en andere donateurs te mobiliseren om onze stichting te ondersteunen. De school van David van 7 jaar, de Ekkel-Eelde (www.de-ekkel.nl) heeft ruim 13 volledige computer systemen en 4 printers en andere goederen aan onze stichting geschonken.

                       

                            Diny en Gert Loedeman

 

Verder heeft de familie Lugard uit Paterswolde ook zelf heel veel hulpgoederen ingezameld. De eigenaar van een computerwinkel in de buurt, Bit–it computers (www.bit-it.nl), waarmee Ronny goed bevriend is, helpt ook mee met het doneren van computeronderdelen. De heer E. de Haan en echtgenote, ook woonachtig in Paterswolde hebben namens Fortis Bank Nederland ook een compleet computer systeem, aan onze stichting  geschonken via Ronny. Familie Viswat uit Eelde heeft ook  één computer aan onze Stichting geschonken.

 

Wij hopen dat wij ook de komende jaren op meer donatie kunnen rekenen en wij bedanken een ieder die op welke manier dan ook het werk van stichting Teeifuka heeft ondersteund.

Voor de volgende zending heeft de heer Henk Smit van Bossen & Cnossen bv (www.bnc.nl) zes Pentium 4 computers systemen en acht TFT schermen via Ronny gedoneerd. Ook hier hopen wij dat wij in de toekomst op meer donatie van BNC kunnen rekenen. Als u in het noorden woont en u wilt ondersteuning geven aan het werk van onze stichting, kunt u met Ronny Lugard contact opnemen op

T: +31503090218; +31624978214; E: ronny.lugard@teeifuka.nl

Johanna, David en Ronny Lugard

 

De vereniging van Christelijke scholen in Harderwijk, VCO (www.vco-harderwijk.nl) is van plan om ook dit jaar aan onze stichting een paar computers te schenken. De VCO heeft stichting Teeifuka de afgelopen jaren structureel ondersteund met het ontwikkelingswerk in Suriname en ze zijn bereid om dit nog lang te blijven doen. Wij zijn van plan om eind juni  2010 weer onze tiende hulpgoederenzending te organiseren. Als u als inidividu, bedrijf, school of andere organisatie ons werk in Suriname wilt ondersteunen kunt u dat doen door goederen te doneren. Maar u kunt onze stichting ook zeker financieel ondersteunen. In dat geval kunt u een vrijwillige financiële bijdrage overmaken naar ING bankrekening 9697935 t.n.v. Stg. Ontwikk. Proj. Teeifuka in Harderwijk.

 

Er is bericht uit Suriname gekomen dat de container gisteren, 31 maart 2010  is vrijgegeven en dat het inklaren goed gegaan is. Gieni en Gerda van Teeifuka Nederland en Eddy van Teeifuka Suriname zijn vandaag met de hulpgoederen in een jumbo(vrachtwagen) naar Atjoni vertrokken en zijn ook goed in Nieuw Aurora aankomen. Onder coördinatie van Muree Jabini en Clifton Lugard van Teeifuka Suriname zullen de computers en randapparatuur in Paramaribo worden gedistribueerd. Ook deze keer hebben de mensen van Teeifuka Suriname gigantisch werk verzet om deze operatie weer succesvol te laten verlopen. Met Teeifuka Suriname kunt u in contact komen via T: +5978529626; +5978622351; +5978508627; of E: srd@teeifuka.nl

           

                Computers voor de tiende zending

 

Klik hier om een fotocompilatie van de negende hulpgoederenactie 2010 te zien

Terug naar boven


Bazuinpad 7, 3845 DX HARDERWIJK, T: 0341423127, M: 0651111299; E: stichting@teeifuka.nl; Giro: 9697935; KVK: 08120461; Opgericht : 09-12-2003

© Copyright Rufus, Roël Lugard