SaMON !!!!!!!!!! Samen voor de zaak van de Marrons

 

Contact | Sitemap | Home  

Over SaMON   |   Algemeen   |   Beleidsvelden   |    Nieuws   |   Lidorganisaties

 

Mevrouw Trees Weson - van vluchteling tot Sociaal Pedagogische Hulpverlener

 

Even voorstellen

 

Mijn naam is Trees Weson (42), geboren op 7 augustus 1964 in het dorp Tempati, district Commewijne en ben opgegroeid in Paramaribo. Mijn moeder en vader komen uit de dorpen Sambedoemie en Luäbi (Tapanahony) bij Drietabbetje. Ik kom uit een gezin van 8 kinderen. Mijn ouders hebben samen 6, waarvan ik het 2e en 1e meisje ben. Mijn vader en twee broers zijn helaas overleden.

 

Op mijn 24e ben ik moeder geworden van Allany (18).Tien jaar daarna heb ik opnieuw het leven mogen schenken aan mijn 2e kind, Terence (8).

 

Zestien jaar geleden vluchtte ik met Allany naar Nederland, vanwege de burgeroorlog in Suriname. Ondanks het gemis van directe familieleden, verdriet, frustratie/boosheid over de oorlog in Suriname én over onze integratie in Nederland heb ik met mijn gezin het beste van proberen te maken. Het kan altijd beter uiteraard, maar we zijn absoluut niet ontevreden over de resultaten anno 2007.

 

Dit jaar is Allany geslaagd is voor HAVO en ik voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Terence gaat over naar groep 5 en hij is trots op zichzelf zegt hij.

Als gezin hebben we ons twee jaar voorbereid op mijn studie op de hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tijdens de studie hebben de kids me gevraagd en ongevraagd gesteund met kritiek en complimenten. Met begrip als; ze minder aandacht van me kregen, ik onredelijk of perfectionistisch was, of ze brood moesten eten i.p.v. warm eten. Maar ze hebben me ook gemotiveerd met hun blijdschap en opluchting als ik mijn verontschuldiging aanbood, eh ehmmm.

We zijn absoluut niet perfect, daar streven we ook niet naar. We zijn wel enorm gezegend met elkaar en yes… ik houd onvoorwaardelijk van mijn gezin, mijn kids.

 

Met andere woorden… de combinatie vrouw, moeder en studente was niet makkelijk, maar ik ben blij dat we geslaagd zijn en een nieuwe levensfase mogen ingaan. Allany gaat HBO commerciële economie studeren. En ik wil/ga ontwikkelingswerk doen voor en/of in Suriname op het gebied van opvoedingsondersteuning of ouderenzorg. 

 

Bedank

Bij deze  en tot slot bedanken we een ieder die ons privé en zakelijk heeft gesteund om deze mijlpaal te kunnen bereiken. Velen zijn ons voor geweest. We hopen dat velen na ons zullen volgen en we wensen ze alvast heel veel succes.

 

Trees Weson

 

Naar boven

Vereniging Samenwerkende Marron Organisaties Nederland ( SaMON): Maliebaan 13, 3581 CB UTRECHT

Opgericht: 05 april 2007; KvK: 30225308; Rabobank rekening: 133562514; E: info@samon.info; W: www.samon.inf0