Contact:

    Bazuinpad 7,

    3845 DX HARDERWIJK

    T: 0341423127

    M: 0651111299

    E: stichting@teeifuka.nl

    Giro: 9697935

    KVK: 08120461

    Opgericht: 09-12-2003


   Online Donatie


    Actualiteiten

    Organisatie

    Projecten

    Stichtingsplan 2010

    De Marrons

    De Indianen

    Het Binnenland

    Suriname algemeen

    Nieuwsberichten

    Columns en Analyses

    Fotocollages

    Video beelden

    Audio berichten

    Promotie

    Bestuur van Teeifuka

    Teeifuka Algemeen

55     Surinaams eten

    Toerisme en Reizen

    De jaren tachtig

    Projectverslagen

    Stichtingsdocumenten

    Teeifuka in de Media

    Kaart van Suriname


    SPREUKEN

    GASTENBOEK

    TEEIFUKALINKS

Organisatie  Marrons  Indianen  Stichtingsplan  Actueel  Nieuws  Promotie  Columns  Fotocollages  Audio  Video  Gastenboek  Contact

TEEIFUKA IS NOODKREET

Site over de Marrons uit het binnenland van Suriname  en ontwikkelingsprojecten van Stichting Teeifuka in het boven Suriname gebied


Startpagina

4 februari 2006

Educatiecentrum in Nieuw Aurora opgeleverd             FOTO'S
 

Vanaf november 2003 is stichting Teeifuka bezig met ontwikkelingsprojecten voor het midden Suriname gebied. In dit kader is in februari 2004 gestart met de bouw van een educatiecentrum met een startsom van € 462,00 die basisschool “Het Baken” uit Harderwijk beschikbaar heeft gesteld. De voormalige directeur de heer Martin Riet heeft speciaal voor Teeifuka tijdens hun kerstviering in 2004 een collecte in de kerk gehouden. Wij kunnen nu met trots alle mensen vertellen dat het educatiecentrum is opgeleverd. De bewoners van Nieuw Aurora hebben nu een ruimte om bij elkaar te komen, om educatieve activiteiten te ontplooien, maar ook om hun vrije tijd door te brengen.

Voor de schoolkinderen zijn aanwezig: een bibliotheekhoek, een computerhoek en ruimte om huiswerk/schoolwerk te maken. Het dorpsbestuur kan in het centrum vergaderen, andere groepen kunnen ook hun activiteiten houden, voor de vrouwen in het dorp staan 3 naaimachines.
Het is de bedoeling om het gebouw in de toekomst groter te maken. Heel binnenkort zullen een bibliotheekruimte, een winkelgedeelte en een kantine gerealiseerd worden.
Dit gedeelte van het educatiecentrum is 8m bij 16m en heeft nog geen € 15.000,00 gekost. Dit project is mede gesubsidieerd door NOVIB en SKaN en in oktober 2005 heeft NCDO geld beschikbaar gesteld om de tweede fase te realiseren.
Dank zei de goede coördinatie van de heer Muree Jabini – voorzitter van Teeifuka Suriname– mag Nieuw Aurora nu haar eigen educatiecentrum gaan gebruiken. Het bestuur van Teeifuka Suriname heeft nauw samengewerkt met het bouwteam, bestaande uit Delano Pamari, Eddy Lugard, Nito Van Dalen, Kaama Saaki en Baiteh Lugard. We moeten de werkvoorbereider de heer Clifton Lugard en tevens penningmeester van Teeifuka Suriname niet vergeten. Want hij heeft goed gepast op de centen die wij van donoren hebben mogen ontvangen.

Roël Lugard en Gieni Schuiteman, de voorzitter en ondervoorzitter van Teeifuka Nederland vertrekken op 2 maart a.s. naar Suriname, met 15 kuub ingezamelde hulgoederen voor het boven Suriname gebied. Op zondag 13 maart zal het gebouw officieel in gebruik worden genomen. In deze periode zal ook een delegatie van SKaN in Suriname zijn. De directeur de heer Slot en de heer Artist zullen een bezoek brengen aan het educatiecentrum.

Terug naar boven