Contact:

    Bazuinpad 7,

    3845 DX HARDERWIJK

    T: 0341423127

    M: 0651111299

    E: stichting@teeifuka.nl

    Giro: 9697935

    KVK: 08120461

    Opgericht: 09-12-2003


   Online Donatie


    Actualiteiten

    Organisatie

    Projecten

    Stichtingsplan 2010

    De Marrons

    De Indianen

    Het Binnenland

    Suriname algemeen

    Nieuwsberichten

    Columns en Analyses

    Fotocollages

    Video beelden

    Audio berichten

    Promotie

    Bestuur van Teeifuka

    Teeifuka Algemeen

55     Surinaams eten

    Toerisme en Reizen

    De jaren tachtig

    Projectverslagen

    Stichtingsdocumenten

    Teeifuka in de Media

    Kaart van Suriname


    SPREUKEN

    GASTENBOEK

    TEEIFUKALINKS

Organisatie  Marrons  Indianen  Stichtingsplan  Actueel  Nieuws  Promotie  Columns  Fotocollages  Audio  Video  Gastenboek  Contact

TEEIFUKA IS NOODKREET

Site over de Marrons uit het binnenland van Suriname  en ontwikkelingsprojecten van Stichting Teeifuka in het boven Suriname gebied


Startpagina

Basisschool Dominicus Savio spaart voor kinderen in het Surinaamse binnenland.   >>>FOTO'S

Juffrouw Marjolein Schölvinck van de RK basisschool Dominicus Savio -  www.dominicus-savio.nl - in Harderwijk heeft ervoor gezorgd dat haar school de voorschoolse activiteiten (VSA) die onze stichting in Suriname heeft opgezet, zeker volgend jaar kunnen worden voortgezet. Deze school is aan het begin van het schooljaar 2006-2007 gestart met het sparen voor de VSA.

 

Hier onderin staan 2 (twee) berichten over deze actie:

 

Bericht I: uit de schoolkrant van januari 2007

 

Opbrengst kerstmarkt

We eindigden 2006 met een kerstmarkt. Mede dank zij de hulp van erg veel ouders is dit feest een groot succes geworden. Het succes zat niet alleen in de opbrengst (€ 1891,91!!), maar ook in de manier waarop kinderen en ouders zich hebben ingezet voor de medemens ver weg. Iedereen ontzettend bedankt!!

U weet dat u nog het hele jaar kunt bijdragen aan het goede doel? I.p.v. een traktatie voor de leerkrachten als uw kind jarig is, kunt u een financiële bijdrage meegeven. In totaal is er dit jaar al € 2061,10 bij elkaar gespaard voor Stichting Teeifuka.

 

Bericht II: uit de schoolkrant van januari 2007

 

Harderwijk, september 2006

 

Beste ouders,

 

Het is al enkele jaren de gewoonte bij ons op school dat het geld dat u zou uitgeven aan een traktatie voor de leerkrachten wanneer uw kind jarig is, geschonken wordt aan een goed doel.

 

Zo hebben we in het verleden het Ronald McDonaldhuis en Stichting KIKA blij kunnen maken met een mooi bedrag. Dit schooljaar is onze keus gevallen op de Stichting Teeifuka wat in het Surinaams noodkreet betekent.

 

Deze stichting, opgericht door de heer R. Lugard uit Harderwijk, is werkzaam in midden Suriname. Voor de inheemse bevolking is er geen goed onderwijs voor kinderen, geen werkgelegenheid en geen goede gezondheidszorg. Stichting Teeifuka is dit voorjaar begonnen met het kleuteronderwijsproject.

In het dorpje Nieuw Aurora kunnen 64 kinderen van 4 en 5 jaar niet naar school. Er zijn onvoldoende leslokalen en leerkrachten. De kleuters worden nu opgevangen door vrijwilligers in het educatiecentrum dat met steun uit Nederland is gebouwd.

 

Voor de ondersteuning van dit project gaan we dit jaar sparen. We hopen dan ook dat u dit jaar weer aan de meesters en juffen denkt met de verjaardag van uw kind, in de vorm van een financiële bijdrage voor de verjaardagspot.

 

Wilt u meer weten over Stichting Teeifuka, kijk dan op www.teeifuka.nl.

 

Met vriendelijke groet,

mede namens het team,

  

Marjolein Schölvinck

Terug naar boven