Contact:

    Bazuinpad 7,

    3845 DX HARDERWIJK

    T: 0341423127

    M: 0651111299

    E: stichting@teeifuka.nl

    Giro: 9697935

    KVK: 08120461

    Opgericht: 09-12-2003


   Online Donatie


    Actualiteiten

    Organisatie

    Projecten

    Stichtingsplan 2010

    De Marrons

    De Indianen

    Het Binnenland

    Suriname algemeen

    Nieuwsberichten

    Columns en Analyses

    Fotocollages

    Video beelden

    Audio berichten

    Promotie

    Bestuur van Teeifuka

    Teeifuka Algemeen

55     Surinaams eten

    Toerisme en Reizen

    De jaren tachtig

    Projectverslagen

    Stichtingsdocumenten

    Teeifuka in de Media

    Kaart van Suriname


    SPREUKEN

    GASTENBOEK

    TEEIFUKALINKS

Organisatie  Marrons  Indianen  Stichtingsplan  Actueel  Nieuws  Promotie  Columns  Fotocollages  Audio  Video  Gastenboek  Contact

TEEIFUKA IS NOODKREET

Site over de Marrons uit het binnenland van Suriname  en ontwikkelingsprojecten van Stichting Teeifuka in het boven Suriname gebied


Startpagina

Educatiecentrum in gebruik genomen - 12 maart 2006     FOTO'S

Nadat de eerste fase van het Educatiecentrum in januari 2006 is opgeleverd, hebben de besturen van Stichting Teeifuka Suriname en Teeifuka Nederland, besloten om dit gedeelte van het gebouw voor de lokale bevolking open te stellen.

Binnenkort wordt gestart met de bouw van de tweede fase: Deze tweede fase bestaat uit een winkelruimte, de bibliotheek/museum, een keuken en andere algemene ruimten. Deze tweede wordt met financiële steun van NCDO gerealiseerd.

De Openingsfestiviteiten zijn begonnen met een kerkdienst geleid door de heer predikant de heer Daniël Amimba. Hij is degene die het gebouw officieel heeft geopend. Na de kerkdienst heeft de koor 'Hatike' een paar liederen ten gehore gebracht. Voor de schoolkinderen is een vertelwedstrijd gehouden. Meurwin Sampie is nummer 1 geworden en kreeg SRD 25, 00 waarmee hij schoolbenodigdheden moet kopen en een oorkonde. Wij vonden het nodig om iemand van het dorp de TEEIFUKA GAVÁ te geven. Teeifuka Gavá (een soort onderscheiding) zal vanaf nu jaarlijks worden uitgereikt aan een persoon in het boven Suriname rivier die een voorbeeld is voor anderen, die een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling in het gebied en die goede reputatie heeft. Wij hopen met deze onderscheiding mensen te motiveren, te stimuleren en te beïnvloeden om goede dingen te gaan doen. Voor dit jaar waren de heer Sofnat Stedenburg, mevrouw Dia Sampie en Mevrouw Esselien Sampie (Ma-Eselie) genomineerd.  Ma-Eselie heeft uiteindelijk de onderscheiding gekregen. Ze heeft een geldsbedrag van SRD 50,00 en een oorkonde ontvangen. Wij hopen dat andere mensen haar voorbeeld gaan volgen.

De cabaretiers de heren Arthur Lugard, Fendly Adipi en Majana en de dames Ma-Linti, Ma-Yoli en Senty, hebben met elk een optreden van 10 minuten de mensen goed kunnen vermaken. DJ Taey en een kawinaband hebben de mensen muzikaal bezig gehouden.

Het bezoekersaantal wordt op ruim 500 mensen geschat. De bedoeling was dat er een PIZII WOYOWOYO (braderie) zou worden gehouden. Dit is niet doorgegaan omdat de mensen hebben gekozen om alleen feest te vieren. De dames Dorien Lugard en Christine Werners waren belast met de organisatie hiervan. Dorien Lugard en Wijntijn hebben op deze dag laten zien dat zij goede conferenciers zijn.

Terug naar boven