Contact:

    Bazuinpad 7,

    3845 DX HARDERWIJK

    T: 0341423127

    M: 0651111299

    E: stichting@teeifuka.nl

    Giro: 9697935

    KVK: 08120461

    Opgericht: 09-12-2003


   Online Donatie


    Actualiteiten

    Organisatie

    Projecten

    Stichtingsplan 2010

    De Marrons

    De Indianen

    Het Binnenland

    Suriname algemeen

    Nieuwsberichten

    Columns en Analyses

    Fotocollages

    Video beelden

    Audio berichten

    Promotie

    Bestuur van Teeifuka

    Teeifuka Algemeen

55     Surinaams eten

    Toerisme en Reizen

    De jaren tachtig

    Projectverslagen

    Stichtingsdocumenten

    Teeifuka in de Media

    Kaart van Suriname


    SPREUKEN

    GASTENBOEK

    TEEIFUKALINKS

Organisatie  Marrons  Indianen  Stichtingsplan  Actueel  Nieuws  Promotie  Columns  Fotocollages  Audio  Video  Gastenboek  Contact

TEEIFUKA IS NOODKREET

Site over de Marrons uit het binnenland van Suriname  en ontwikkelingsprojecten van Stichting Teeifuka in het boven Suriname gebied


Startpagina

Bericht van Franklin Jabini over zijn bezoek aan boven Suriname - 20 mei 2006

---- Original Message -----

From: Franklin Jabini

Sent: Thursday, May 18, 2006 1:57 PM

Subject: Reis naar Binnenland

 

Dag Roel,

 

Hartelijke groeten uit Switi Sranankondre. Ik heb gemerkt dat we elkaar een paar keren hebben misgelopen, via Skype en via mijn mobiel.

Zoals toegezegd wil ik je een korte update geven van onze reis naar het binnenland.

 

De delegatie bestond uit bisschop John Kent (EBGS), Karel Eduards (EBGS), Eunice Roseval (Adventzending) en ondergetekende (Vergadering van Gelovigen). Wij hebben hulpgoederen meegenomen die we van de Adventzending en Bribi Ministries hebben gekregen. Het bedrag voor de boot, SRD. 1000,- werd door Teefuka beschikbaar gesteld.

Onze missie was in de eerste plaats de mensen geestelijk/moreel te ondersteunen en aan te moedigen om samen te werken aan de wederopbouw. Dit hebben wij naar onze bescheiden mening ook succesvol mogen doen.

 

Wij hebben de volgende dorpen bezocht:

* Pokigron, Abenaston, Tjalikondre, Nw Aurora, Goejaba, Futunakaba en Botopasi. Aan al deze dorpen konden wij materiele hulp ter beschikking stellen.

 

Wat de schade betreft: de dorpen hebben op verschillende manieren schade geleden. Te Tjalikondre was er slechts een huis dat onder water is gelopen. Echter hebben meerdere mensen last ondervonden van water op hun kostgrondjes. Onze inschatting is dat de schade van de kostgrondjes heel groot is voor al de dorpen. Dit betekent dat voedsel en water hulp voor de komende maanden nog nodig zal zijn. Ook zal er veel hulp nodig zijn voor de scholen. In sommige dorpen is het meubilair ook onbruikbaar geworden. Het ergst waren de boeken en andere materialen. Die zullen aangeschaft of vermenigvuldigd moeten worden. Enkele huizen zijn met de grond gelijk gemaakt.

 

De nood is groot. Maar de hulpverlening moet met heel veel wijsheid gebeuren. Er zijn mensen die van de situatie misbruik willen maken om zo aan materialen en goederen te komen. Het is daarom van belang om met betrouwbare mensen te werken bij het voorzien in de hulpgoederen.

 

Wij hebben de mensen aangemoedigd om als een man aan de slag te gaan. Samen te werken aan de wederopbouw en niet te wachten op de mensen van buiten. Wat zij al kunnen doen moeten zij alvast doen.

 

Mijn concrete vraag en advies naar uw stichting is het volgende:

*kunnen jullie je richten op het onderdeel wederopbouw van met name de scholen? Ik heb van Muree begrepen dat er een copier machine onderweg is. Kan er voor papier gezorgd worden en dat op jullie centrum op Nw Aurora de boeken vermenigvuldigd worden, voor Nw Aurora en omliggende dorpen? Dit zou in overleg met het NCCR, Minov en Onderwijs EBGS/RKBO kunnen geschieden. Op die manier wordt de hulpverlening gespecialiseerd, maar ook specifiek gemaakt voor de organisaties.

 

De kerken die deze actie hebben ondersteund hebben weer goederen aan mij beschikbaar gesteld. Wij hopen dat Teefuka weer bereid zal zijn om te helpen met transport en dit keer ook met de verdeling, dat ik niet meer naar het binnenland kan gaan dit keer.

Roel, ik hoop dat je genoeg geinformeerd bent. Mocht er dingen zijn waar je concrete vragen over hebt, dan hoor ik dat heel graag van je.

 

Frank

 

CC: Bisschop John Kent

  

 

Terug naar boven