Contact:

    Bazuinpad 7,

    3845 DX HARDERWIJK

    T: 0341423127

    M: 0651111299

    E: stichting@teeifuka.nl

    Giro: 9697935

    KVK: 08120461

    Opgericht: 09-12-2003


   Online Donatie


    Actualiteiten

    Organisatie

    Projecten

    Stichtingsplan 2010

    De Marrons

    De Indianen

    Het Binnenland

    Suriname algemeen

    Nieuwsberichten

    Columns en Analyses

    Fotocollages

    Video beelden

    Audio berichten

    Promotie

    Bestuur van Teeifuka

    Teeifuka Algemeen

55     Surinaams eten

    Toerisme en Reizen

    De jaren tachtig

    Projectverslagen

    Stichtingsdocumenten

    Teeifuka in de Media

    Kaart van Suriname


    SPREUKEN

    GASTENBOEK

    TEEIFUKALINKS

Organisatie  Marrons  Indianen  Stichtingsplan  Actueel  Nieuws  Promotie  Columns  Fotocollages  Audio  Video  Gastenboek  Contact

TEEIFUKA IS NOODKREET

Site over de Marrons uit het binnenland van Suriname  en ontwikkelingsprojecten van Stichting Teeifuka in het boven Suriname gebied


Startpagina

Het water stijgt weer in het boven Suriname gebied - 26 mei 2006     FOTO'S

Vandaag - vrijdag 26 mei - is contact geweest met het dorp Nieuw Aurora op het telefoonnummer 00 597 8833577. Wij hebben de coördinator van de hulpgoederenactie van stichting Teeifuka - de heer Eddy Lugard - gesproken. Ook de heer Jan Jozuazoon - bestuursopzichter van het ministerie van Regionale Ontwikkeling - heeft bevestigd dat het water aan het stijgen is. Het huis van Jan Jozuazoon was ook onder water gekomen en hij kan nog steeds niet naar zijn huis terug gaan, omdat het hout ( kozijnen en deuren) zo uitgezet is dat deuren en ramen niet meer goed kunnen sluiten. De huizen en hutten stinken. De hutten waarvan de vloeren van klei zijn, zijn nog nat en zitten vol vuil. Er is geen zich op steun van de overheid om deze hutten en huizen te renoveren.

Eddy Lugard is teleurgesteld in de regering, omdat ze de mensen aan hun lot hebben overgelaten. De ondernemers hadden gisteren een onderhoud met minister Amafo gehad en zij heeft deze mensen meegedeeld dat zij geen steun hoeven te verwachten van de overheid. Het enige dat de overheid kan doen is ze helpen bij het lenen van geld bij de bank. Ze kunnen dan 2 jaar vrijstelling van betaling krijgen en na deze 2 jaren moeten ze de rente en aflossingen versneld betalen. Het gaat hier om de ondernemers in de sector toerisme. De mensen die hun huizen / hutten en kostgronden zijn kwijt geraakt, hoeven niet op steun van de overheid te rekenen. De meeste scholen zijn weer begonnen, maar er zijn geen nieuwe leermiddelen door de overheid beschikbaar gesteld. In Nieuw Aurora bijvoorbeeld draait de Johannes Arabischool op een laag pitje.

Eddy vertelde dat de distributie van de hulpgoederen in de dorpen Gunzi, Taykonde, Nieuw Aurora en Guyaba goed is verlopen. Maar het was lang niet voldoende en het blijkt ook dat de mensen niet regelmatig eerste levensbehoeften vanuit Paramaribo krijgen. De voedselpakketten die stichting Teeifuka heeft meegenomen waren zeer welkom en de mensen hopen dat Teeifuka vaker langs kan komen. Wij van Teeifuka willen daarom de lezers van deze site vragen om de mensen in het binnenland te helpen door hun bijdrage te storten op giro 9697935 t.n.v. stichting ontwikkelingsprojecten Midden Suriname (Teeifuka).

Telefoongesprek met Eddy Lugard - Coördinator Teeifuka Voedselpakkettenactie 2006

 

Terug naar boven