Contact:

    Bazuinpad 7,

    3845 DX HARDERWIJK

    T: 0341423127

    M: 0651111299

    E: stichting@teeifuka.nl

    Giro: 9697935

    KVK: 08120461

    Opgericht: 09-12-2003


   Online Donatie


    Actualiteiten

    Organisatie

    Projecten

    Stichtingsplan 2010

    De Marrons

    De Indianen

    Het Binnenland

    Suriname algemeen

    Nieuwsberichten

    Columns en Analyses

    Fotocollages

    Video beelden

    Audio berichten

    Promotie

    Bestuur van Teeifuka

    Teeifuka Algemeen

55     Surinaams eten

    Toerisme en Reizen

    De jaren tachtig

    Projectverslagen

    Stichtingsdocumenten

    Teeifuka in de Media

    Kaart van Suriname


    SPREUKEN

    GASTENBOEK

    TEEIFUKALINKS

Organisatie  Marrons  Indianen  Stichtingsplan  Actueel  Nieuws  Promotie  Columns  Fotocollages  Audio  Video  Gastenboek  Contact

TEEIFUKA IS NOODKREET

Site over de Marrons uit het binnenland van Suriname  en ontwikkelingsprojecten van Stichting Teeifuka in het boven Suriname gebied


Startpagina

Rugtassenactie van de Prinses Julianaschool uit Rotterdam voor de kinderen van Nieuw Aurora

Trude Jozuazoon en Ronny Lugard zijn gisteren, dinsdag 5 september voor 2 weken naar Suriname vertrokken. Ze gaan in de dorpen Gunzi, Tyaikonde, Nieuw Aurora en Guyaba gesprekken voeren met dorpsbesturen, kerkbesturen en bewoners over de gevolgen van de ramp voor de projecten van onze stichting in het gebied. Tijdens het bezoek zullen 207 rugtassen met inhoud die de Prinses Juliana school uit Rotterdam ter beschikking heeft gesteld, worden gedistribueerd. zie ook artikel over KLMtickets.

Mevrouw Satsha Van Ampt van de Julianaschool aan het woord:

Onze school ligt in de wijk Het Oude Noorden in Rotterdam en is een van de scholen van de Stichting VPCS (Vereniging Protestants Christelijke Scholen).

Na de watersnood ramp wilden wij ook iets doen voor de mensen uit het watersnoodgebied.

Omdat wij een onderwijsinstelling zijn dachten wij direct aan de kinderen, de scholen in dat gebied. In de zomer van 2005 had ik (mevrouw Satsha van Ampt) tijdens mijn vakantie een bezoek gebracht aan het dorp Nieuw Aurora. Bij die gelegenheid hebben wij ook de Johannes Arabi school bezocht. Ik vertelde dat aan mijn collega’s, liet foto’s zien van de school en wij wisten meteen dat dat de school moest zijn die wij wilden gaan helpen.

Op internet vonden wij informatie over de school op de site van de stichting Teeifuka. Ik heb vervolgens gebeld met de heer Roël Lugard van stichting Teeifuka.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

De actie

In de tijd toen wij begonnen met de actie waren er verschillende acties voor de mensen in het getroffen gebied. Alle acties gingen over de wederopbouw. Heel belangrijk natuurlijk, maar wij misten de aandacht voor de kinderen in dat gebied die niet meer naar school konden en de scholen die alles kwijt waren. Het leek ons daarom een goed idee om ervoor te zorgen dat de kinderen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar in oktober weer wat materialen zouden hebben om naar school te gaan. Zo ontstond het idee om te zorgen voor rugtassen met inhoud voor de kinderen van de school. In de tassen wilden wij doen: pennen, potloden, scharen, schriften, linialen enz.

Geld inzamelen

Om de rugtassen te kunnen kopen moesten we geld hebben. Wij wilden de kinderen van onze school betrekken bij de actie en dat deden we door aan ieder kind te vragen om een rugtas te sponsoren voor een kindje in Suriname. We hebben flyers gemaakt en die uitgedeeld aan de kinderen van de Prinses Julianaschool. De leerkrachten deden ook mee. Ouders, familieleden, vrienden, buren. Iedereen kon een tas kopen voor een kind in Suriname. Tevens hebben wij de Stichtingsdirectie en de andere scholen van de Stichting van de VPCS aangeschreven en gevraagd om een bijdrage voor onze actie. Iedereen werkte enthousiast mee en zo konden we de tassen financieren. Wij hebben de tassen ingekocht en voor de zomervakantie konden we samen met de kinderen de actie afsluiten: De kinderen hebben enthousiast de tassen ingepakt en briefjes geschreven aan de kinderen in Suriname. Uiteindelijk hebben we alle tassen ingepakt in dozen en die gepost naar Suriname.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's S. van Ampt

Terug naar boven